Sund Fiskarlag

Sund fiskarlag ble stiftet i 1936, og vi tror det var et av de første, om ikke det aller første, som ble til i Flakstad. I 1986 feiret laget sitt 50-års jubileum, og her følger et lite referat fra denne feiringen.

"Sund fiskarlag fylte nylig 50 år, og feiret dagen med stor fest i lagshuset i Sund. Den første formannen i laget, Ibenhard Arntzen (bildet), var selvskreven æresgjest, og det vanket både blomster og gave og godord til han. Normann Karlsen var der, også han med 50 års medlemskap i fiskarorganisasjonen, noe han ble tilbørlig æret for.

Rolf Bendiksen hilste fra Fylkesfiskarlaget. 50-åringen ble overrakt gaver i fleng, fine ting som vil pynte opp i huset sammen med maleri og modellbåter som laget kjøpte for et par år siden av penger de arvet etter Jon Tendvall.
Gunleif Angelsen og Marit Lund Horseide hadde bladd i de gamle fiskarlagsprotokollene og fremførte en ordveksling om lagets historie, der vi møtte både husmann og væreier og ble tatt med på pliktarbeid på Kunna i gamle dager.

Arvid Bergh mintes lagsarbeid i 1950-åran da aktiviteten i laget var heller skrall, sa han. Han hilste også fra Petra og Hans Gjertsen – med gave.

La oss ikke glemme fiskarkvinnelaget som opp gjennom åra har gjort en fin innsats for huset i Sund – og som også nå var med og gjorde jubiléet til en fin og vellykket fest."

Sund fiskarlag eksisterer ikke lenger, og det har så langt ikke lykkes å finne ut når laget ble oppløst.

Bildet: Ibenhard Arntzen

Ibenhard Arntzen