Skip to main content

Vargfot 2023 og Flakstadkalenderen 2024

__________
06 November 2023
__________

Så er vi inne i bokhøsten igjen – Vargfot 2023 er sluppet. Årets bok er den 7. siden Flakstad fikk eget historielag i 2016. Boka har 17 artikler hvor du blant annet kan lese om den første Johan Ludvig Johansen på Ramberg som opprinnelig var lensmannsbetjent, og Viktens siste bygdeoriginal. Lofotferge II hadde nesten havarert på Nappstraumen i 1976, og vi har latt skipperen på denne turen fortelle oss om noen kritiske timer før ferga kunne fortøyes på Napp. 

Ja, og visste du at Skjelfjord engang var kommunens knutepunkt og fikk dampskipskai i 1933? Vi har med litt fra festlighetene ved innvielsen av kaien da D/S Røst som den første lokalbåt anløp og ble to timer forsinket til Sund.

I år er det 35 år siden Solhøgda sykehjem ble tatt i bruk. Du kan lese hele forhistorien fra tuberkuloseforening til Nordbygda helselag som gjennom mange år arbeidet ivrig for å skaffe tomt og penger til byggingen av sykehjemmet.

Og selvsagt mange flere interessante hendelser som da Georg Jakobsen falt i havet mellom Jusneset og Jusholmen fordi kabelfestet på stolheisen røk da han skulle etterse lykta på holmen. Syv søsken på Bø hadde en sykkel på deling, men på Anne Lises konfirmasjonsdag var det hennes tur til å få bruke den.

Vi håper du finner interessant lesestoff i boka til kos gjennom mørke høstkvelder. Den er absolutt en fin gave til både farsdag og jul!

Flakstadkalenderen 2024 er også klar. I år har vi ikke knyttet bildene til et spesielt tema, men har forsøkt å vise litt fra de fleste stedene i Flakstad.

Her kan du lese mer og bestille både boka og kalenderen.

Flakstadkalenderen 2024 web

Les flere artikler fra Flakstad