Skip to main content

Einar tok over ledervervet

__________
28 February 2020
__________

Einar Benjaminsen er tilbake som leder i historielaget. Sist han hadde dette vervet var da vi var et felles lag sammen med Moskenes hvor han ledet laget gjennom syv år. Han har også vært nestleder noen år i Vestvågøy historielag.

Einar har vært levende opptatt av lokalhistorien, har holdt kurs i slektsgransking, og har en privat database på snart 60.000 navn over lofotslekt.
Einar er født, oppvokst og bosatt på Napp, er 37 år, og daglig leder i familiebedriften Benjamin Jensen As som driver eksport av tørrfisk. I perioden 2015 til 2019 var han varaordfører i Flakstad, men er i inneværende periode eneste faste representant for Lofotlista.

Til historielagets årsmøte 16. februar hadde Turid Aksberg gitt valgkomiteen beskjed om at hun ikke tok gjenvalg som leder. Ettersom Martha Samuelsen også trakk seg som styremedlem, ble Einar enstemmig valgt til styremedlem for de neste to årene og ett år som leder. Styret er godt i gang med planleggingen av aktiviteter for inneværende år, og Einar får nok en del å henge fingrene i.

Les flere artikler fra Flakstad